Hei, arvon pääministerimme!

 

Haluaisin vähän antaa palautetta lausuntoonne: HS-uutinen

 

Oletteko huomioinut mielipiteessänne kaksi seuraavaa asiaa:

 

1)      Huolimatta hallituksenne tietyistä pienistä tietyille pienempituloisille ryhmille suunnatuista korjauksista, inflaatio syö vuokrien, sähkön, ruuan, kulkemisen.. ts. perustarpeiden kustannusten nousun jälkeen nämä pienempituloiset ajautuvat suurempaan hätään.

2)      Hallituksenne päätökset huonompiosaisissa koskettaa vain niitä jotka ovat mediaseksikkäitä ryhmiä valtakunnassa, lapsiperheitä, eläkeläisiä jne.. Työttömät tai omalla kohdallani koulutustuella sosiaalialalle kouluttava on vain joutunut vuoden alusta kokemaan veroprosentin korotuksen, samaisessa tilanteessa jossa edellä mainittujen välttämättömien kustannusten kokonaismäärän nousu on kohdallani ollut 18%. Vuoden vaihteessa kustannukset kohdallani ovat nousseet toista sataa euroa, tulojeni verotuksen vuoksi kiristyessä samalla.

 

Onko suunta oikeasti Teistä oikea?

Miksi perusturvamuutokseen valmisteleminen kestää näin kohtuuttoman kauan? Nousseita kustannuksia ei suomalaisen järjestelmän mukaisesti voi korjata tekemällä työtä, jota opiskelemallani sosiaalialalla kyllä riittäisi tuomaan lisätuloja. 127€ bruttona saisin edelleenkin ansaita kk:ssa, ilman sen vaikutusta tuloihini… Puhumattakaan siitä että byrokratia saattaa pahimmillaan kestää 2 vkoa asian käsittelyssä. Onko tämä kannattavaa yhteiskunnallisesti? Mielestäni ei.

Oletteko oikeasti tietoinen missä suomalaisessa yhteiskunnassa mennään kaikenkattavasti?

Miksi ruuan alv-alessa hidastellaan, mutta veronalennuksiin on varaa?

Oletteko huolestunut siitä, että normaalisti tottelevainen suomalainen yhteiskunta voi jossain vaiheessa reagoida pahoinvointiinsa radikaalisimmin teoin?, itse en jaksa uskoa että suomalainenkaan selkäranka kestää ihan kaikkea.

 

En odota, että tähänkään viestiin kuten muihinkaan hallitukselle laittamaani viesteihin vastaisi koskaan edes avustajanne, mutta toivon että ajatukset tulisivat ilmi..

 

Yleistäminen on aina pahasta, joten siinä mielessä myös toivon keskustelua suomalaisesta hyvin- ja pahoinvoinnista.. molempien esiintyy kuitenkin yhteiskunnassamme.. kaikesta huolimatta.

 

Toivon että jotain kautta voisitte myös tutustua lähemmin suomalaisen ihmisen maailmaan, joka oikeasti joutuu miettimään mitä ostaa kaupasta. Toivottavasti voimme lukea tutustumisestanne asiaan jonain päivänä vaikkapa jonkin lehden sivuilta!

 

Rakentavin terveisin:

 

Visa Kolehmainen

Espoo